In data de 08.10.2016 Asociatia CICIA a participat la conferinta “Violenta domestica si raspunsul comunitatii“, organizata de Asociatia Femeia Conteaza in municipiul Roman. La intalnire au participat ONG-uri, reprezantanti ai presei si ai Politiei locale si judetene. Domnul Presedinte al Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene, a participat activ la lucrari, asigurandu-ne de deschiderea institutiei pe care o conduce catre aceasta problematica si a activitatii ONG-urilor.

D-na. Avadanei Lidia a prezentat lucrarea “Proiectul FEMINTEGRA-exemple de bune practice”. In cadrul intalnirii s-au distribuit material rezultate din proiect.

Unul din subiectele intalnirii l-a reprezentat si Conventia de la Istanbul privind prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice. Prevenirea violentei, protectia victimelor si trimiterea in judecata a infractorilor reprezinta punctele cheie ale conventiei. Acest instrument trebuie sa contribuie la schimbarea mentalitatii si sentimentelor indivizilor, fiind o chemare adresata societatii, in special barbatilor si tinerilor, sa-si modifice atitudinea.

Categories: stiri.